zondag 2 augustus 2009

Respekt

zondag 2 augustus: Nije Hemelriek Marathon

De marathon bestaat uit 14 ronden van 3,05 km, eerste ronde is korter, over een klinkerweg, bospaden en een stukje zandweg langs een zandafgraving door de bossen van het Gasselterveld.

Bovenstaande hebben Martin en ik niet gelopen, wij hebben 2 rondes van deze Marathon mee gelopen. Nadat we hadden ingeschreven kregen we onze nummers Garmt 575, Martin 576 en ik 577. Om 11.00 uur klonk de toeter voor de start en vertrokken er ongeveer 25 sportievelingen om hun rondjes te lopen. Garmt heeft de halve Marathon en 2 extra rondes omdat hij zo lekker liep. Hij heeft deze afstand gelopen als een duurloop. Ook waren er atleten die de hele Marathon liepen. Er waren zelfs atleten die 10 dagen achter elkaar een Marathon of een halve Marathon hebben gelopen. Een geweldige prestatie.

Wij hebben Respekt voor deze geweldige atleten. De afstand die wij hebben afgelegd in onze trainingtijd was 5 km en 600 meter. De training voor vandaag was 1 x 15 minuten lopen, 1 x 5 minuten wandelen en 1 x 25 minuten lopen.

Het ging vandaag beter als de vorige keer. Het parcour was zwaar, het regende en je moest goed op passen dat je niet uitgleed in de modder. De verzorging was ook prima geregeld. Het was leuk om hier aan mee te doen en niet als toeschouwer aan de kant te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten